Archives

Carla Ridge / Whipple Russell

01-CarlaRidge-300dpi-ExteriorFront

Carla Ridge / Whipple Russell

20:44 05 May in Architecture, Residence, Residence-Plateau
0 Comments

05-05-2019:MODERNi:The central open volume topped by a skylight is architect Marc Whipple’s modern take on the traditional courtyard. He took the courtyard, and sunk it so that all the below-grade rooms open off of it, transforming what normally would be a dark basement into a lower floor with light and views – the anti-basement. The large skylight pulls the dramatic focus upwards as well, so this vertical volume contains both dynamics as you cross the glass bridge.Read More!

Tags

Guangzhou Cultural District | Christian Kerez
VISUAL & the George Bernard Shaw Theatr | Terry Pawson
Forests installation for MINI Living | Asif Khan
K Valley | Herbst Architects
Shanghai Poly Grand Theatre | Tadao Ando
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.