Archives

Little Art Studio | Chen + Suchart

CHEN___SUCHART_STUDIO_-_LAS-WINQUIST-8083

Little Art Studio | Chen + Suchart

21:19 28 July in Architecture, Residence, Residence-Desert, Residence-Studio
0 Comments

07-28-2018:MODERNi: In order to distinguish the studio from the existing residence, the design allowed the studio to establish its own identity.  The manner in which the addition meets the ground plane was executed in a way that minimizes the disturbance to the existing desert landscape.  The steel beam floor structure and composite concrete deck, is supported by six 36” diameter concrete caissons allowing the studio to “float” over an existing wash by touching the ground in only these six locations.  By spanning over the wash, the design further distinguishes this new addition in contrast to the conventional slab on grade construction of the existing main residence...Read More!

Tags

Street Furniture | Michael Sans
Hotel Mar Adentro | Taller Aragonés
Treow Brycg house | Omar Gandhi
Wood cladding-Facade | Parklex
Fort Vechten Waterline Museum | Studio Anne Holtrop
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.