Archives

Split Box House | DiG Architects

Split_Box_House_1

Split Box House | DiG Architects

01:13 03 March in Architecture, Residence, Residence-Landscape, Residence-Suburban
0 Comments

03-03-2019:MODERNi:​Simple and clean in its form the house started as a twenty-two foot wide extruded box. That width was chosen based on the distance a reasonable size wood truss can span. This ensured that no interior support walls were required allowing for an uncomplicated open floor plan. Arranged in an efficient pattern to eliminate waste, the primary exterior cladding of the box is a low maintenance grey cement panel. The panels, attached as an open joint ventilated rainscreen system, help manage moisture intrusion and reduce energy consumption….Read More!

Tags

Wood cladding-Facade | Parklex
Green Hills Kinder | Broissin Architects
House in Meco | Jorge Mealha
Education & Study Center-Univ. Tilburg | KAAN
[Classic] Farnsworth House | Mies van der Rohe
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.